WordPress Chil Tema, webmasterlar arasında konuşulan terimlerden bir tanesidir. Child tema denildiğinde genel olarak wordpress çocuk teması akla gelmektedir. Fakat tam olarak bu şekilde bir işlem değildir. Child tema, wordpress ana tema üzerinde yaptığımız düzenlemenin kaydetmesini sağlamaktayız.
Wordperss temalarımız web sitelerimiz ve bloglarımız için önemli bir unsurdur. Tema üzerinde yapacağımız düzenlemelere dikkat etmemiz gerekmektedir. Eğer yanlış bir işlem yaparsak geri dönmek için bazı sıkıntılar yaşayabilmekteyiz. Bu sebepten dolayı child tema bizler için çok önemli bir unsurdur.
Ana temamıza yapmış olduğumuz güncellemelerin gitmemesi için alt tema yani child tema kullanmanızı öneririz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan asıl konumuza geçebilir ve bizleri nelerin beklediğine göz atabiliriz.
WordPress Child Tema Nedir?
İçindekiler
Child Tema (alt tema), WordPress temalarda düzenleme yaparken ana tema yerine alt bir tema dosyası oluşturarak, değişiklikleri oraya kaydetmemizi sağlamaktadır. Kısacası wordpress ana temanıza uyguladığınız düzenlemeler child temaya kaydediliyor. Ana temaya da güncellemeler geldiğinde yaptığınız değişiklikler kaybolmamaktadır.
Temalar web siteleri için çok önemli bir unsurdur. Özellikle seo için yapısal ayarlardan birisidir. Ana temanıza uyguladığınız değişiklikler zamanla bozulduğunda haliyle seo ayarlarında da bozukluklar yer alacaktır. Bu sebepten dolayı da orijinal temanızı güncelleme yapsanız dahi, ayar ve düzenlemelerinizde herhangi bir problem yaşamayacaksınızdır.
ayrıca bkz: WordPress Canlı Destek Ekleme Eklentisi
WordPress Child Tema Ne Zaman Kullanılmalıdır?
Eğer web sitenizin ana temasını belirlediyseniz child tema kullanmanızı öneririm. Eğer projenizi zamanla daha iyi bir şekilde geliştireceğinizi, düzenlemeler yapacağınızı düşünüyorsanız direkt olarak kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü sitenizin orijinal teması ellemeden kolaylıkla alt temanızda denemeleri gerçekleştirebilirsiniz.
Child Tema Nasıl Oluşturulur?
WordPress child tema oluşturma adımları merak edilen adımlardan bir tanesidir. Alt tema kullanmak için sitenizde öncelikle bir alt tema oluşturma işlemine ihtiyacınız vardır. Bildiğiniz üzere sitemizin temaları ″wp-content/themes″ kök dizininde tutulmaktadır.
Child tema oluşturmanın en kolay ve basit yolu eklenti ile birlikte gerçekleşmektedir. Genel olarak internette adımlara göz attığımızda manuel yani elle oluşturma işlemleri yer almaktadır. Sizler için eklenti ile wordppress alt tema oluşturma adımlarını liste halinde paylaşmak istiyorum.
- Yeni Eklenti alanından Child Themify isimli eklentiyi aratıyoruz.
- Bulmuş olduğumuz eklentiyi İndir butonu ile indirelim.
- Kurulum işlemini sağlayın.
- Aktif olduktan sonra Temalar bölümüne giriyoruz.
- Alt temamız orada gözükecektir. Etkinleştir diyoruz.
- Karşımıza çıkan ekranda Create a child theme butonu gözükecektir. Alt temamıza isim vererek butonumuza tıklıyoruz.
- Karşımıza çıkan ekrandan Your child theme was created succesfully yazısını gördüğümüzde işlem tamamdır.
Bu adımları tamamladığınız taktirde artık herhangi bir işlem yapmanız gerek kalmayacaktır. Child Tema kurulumu başarılı bir şekilde ana temanıza uygulanmış olacaktır.
Burada anlattığım yöntem ile birlikte kolaylıkla sitenizin temasına alt tema ekleyebilirsiniz. Mutlaka bir alt tema kullanmanızı sizlere öneririm. Çünkü temalarınıza gelen güncellemelerde problem yaşamamanız büyük bir etkendir. Hem siteniz için hem seo için mutlaka kullanmayı düşünmelisiniz.
Bu yazımızda sizlerle birlikte WordPress Child Tema Nedir, wordpress child tema kurma gibi başlıkları ele alarak sizlerle paylaşmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir yazı niteliğinde olmuştur. Sizlerde hemen aşağıda bulunan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilirsiniz. Ayrıca aranızda alt tema kullananlar varsa avantaj ve dezavantajları hakkında bilgilendirme yapabilirler.